POLYTEK KIEST VOOR ADVANCE STEEL

Advance steel

Werner Herbots, zaakvoerder van egineeringsbureau Polytek, werkt vanaf heden met het nieuwe softwarepakket Autodesk Advance Steel. Doordat Advance Steel perfect past binnen de Autodesk BIM filosofie en Werner sterk overtuigd is van de kracht van BIM besloot hij dan ook een licentie aan te schaffen. Hij is hier mee de eerste Advance Steel klant in de Benelux.

     

De evolutie naar 3D...

Polytek werd in 2011 opgericht en is als jong engineeringsbureau vooral actief in dienstverlening en technische assistentie voor elektromechanische ontwerpen, bouw- en civiele constructies voor klanten uit de meest uiteenlopende sectoren. Polytek wil verdergaan dan het standaard studiebureau dat enkel maar mooi ogende lastenboeken maakt en mooie visuals kan presenteren.

Zaakvoerder Werner Herbots tekent zelf al 15 jaar met AutoCAD en merkte in de laatste 6 à 7 jaar een enorme evolutie naar 3D. Hij sprong meteen op die trein en koos op dat moment voor de software Autodesk Inventor om de detaillering van zijn staal-constructies mee uit te voeren. Ook het programma Revit had hij onder de knie maar staalconstructies uittekenen kon toen met dit softwarepakket slechts op minimale wijze.

geert-van-bets

 

Na verloop van tijd kwam Werner in contact met Advance Steel van Graitec. Omdat hij zeer sterk gelooft in de BIM filosofie van Autodesk, besliste hij de overstap toen niet te maken. Even later kwam dan het bericht dat Graitec overgenomen werd door Autodesk. Hij begon meteen te experimenteren met een trialversie.

 Werner Herbots:

"IK BEN TROTS OM DE EERSTE
ADVANCE STEEL KLANT IN DE BENELUX TE ZIJN ..."

Snel & gebruiksvriendelijk...

“Ik was ogenblikkelijk verbaasd hoe snel we onze staalconstructies konden ontwerpen. Bovendien was het bi-directioneel uitwisselen van Inventor naar Advance Steel en daarna terug naar Plant 3D een evidentie.” verklaart Werner Herbots. “Dankzij de BIM workflow en dus de samenwerking met andere pakketten die Autodesk biedt met Advance Steel werd het mogelijk om het model te beginnen detailleren na akkoord van de klant. Mijn keuze om binnen het Autodesk-gamma te blijven werd meer dan eens bevestigd.