Ontwerp van een buitensauna

Sauna Phoenix is een gevestigde waarde in Vlaams-Brabant. Zij bieden een waaier aan mogelijkheden om er voor te zorgen dat u ontspannen naar buiten stapt. Om hun klanten nog beter te kunnen verzorgen, werken ze regelmatig aan uitbreiding en vernieuwing. Ditmaal zal er een buitensanuna worden bijgebouwd waaraan POLYTEK van kortbij aan meewerkt.

Samen met Sauna Phoenix ontwerpen we die buitensauna van 23m² met een dakoppervlakte van 39,5m².

Dit project bewijst de toegevoegde waarde van POLYTEK. De klant weet hoe hij deze sauna wil uitbouwen maar heeft technisch advies nodig aangaande stabiliteit en bouwfysica. Hierin spelen wij een ondersteunende rol reeds vanaf de bouwaanvraag.

De grote uitdaging is om een zo klein mogelijke slankheid te bewaren van de muren en het dak en toch een goede isolatieweerstand te garanderen. Aangezien we in de koudste periode van het jaar een temperatuurverschil van 100°C mogen verwachten hebben we er alle baat bij om de warmte binnen te houden. De sauna zal verwarmd worden door gaskachels die in via een verwarmingselement stenen opwarmt, deze zullen hun warmte afgeven aan de omgeving. Het verwarmingselement wordt gebouwd en geleverd worden door POLYTEK.

De binnen afwerking bestaat uit meranti en de buitenzijde wordt afgewerkt met ceder. Uit ecologische redenen ontwierpen we een groendak. Hoewel we steeds meer en meer met groendaken geconfronteerd worden dient hier toch extra aandacht aan gegeven worden naar stabiliteit.

 De sauna zal toegankelijk zijn vanaf december en is nu in volle aanbouw.