Nieuws

Goed begonnen is half gewonnen!

Efficiëntie, BIM, kostenbesparend,… allemaal termen die in uw proces of project van ultiem belang zijn. Polytek vindt dat in efficiëntie de sleutel ligt, want heel vaak wordt er een idee of basic engineering uitgewerkt om later bij een detailed engineering terug helemaal van nul te moeten starten. Zeer tijdrovend dus en het neemt een hap uit het budget waarmee je best andere dingen doet. Hoe vaak wil men niet meewerken aan een BIM-verhaal waarbij we allemaal in hetzelfde model werken, maar als dit model fout wordt opgebouwd, is het nefast voor het hele project.

POLYTEK werft aan!

Momenteel zijn we op zoek naar een piping designer. Je zal piping projecten tot in detail uitwerken. Starten met een P&ID naar een 3D model én dit ook werkelijk gebouwd zien worden. 

Deel jij onze passie voor techniek? Kijk dan voor meer info op www.polytek.be/vacatures en tot binnenkort!! 

POLYTEK in de media!

Eerste gebruiker van Autodesk Advance Steel in Benelux om sneller staalconstructies te ontwerpen.Klik op de foto om het volledige artikel te lezen.

Ontwerp warmtewisselaar

Om temperatuur van het ene naar het andere medium over te brengen, gebruiken we een warmtewisselaar. In dit geval is het op te warmen medium olie en de warmtebron een elektrisch element. De ‘detailed engineering’ gebeurde vanuit het schetsontwerp van de klant. Na het uitwerken in 3D maakten we de werkplaatstekeningen die gebruikt worden om de unit te bouwen. Uiteindelijk vormen 8 units een geheel om de gevraagde warmtetransmissie uit te voeren.

 

Gedreven door passie voor techniek en goed overleg met de klant zijn we opnieuw tot een technisch haalbare oplossing gekomen.

Folder Polytek

Ontdek hier onze nieuwe folder met een overzicht van onze activiteiten! Voor meer info kan u steeds contact met ons opnemen via info@polytek.be

Structuur brugdek

Voor een klant maakten we de plannen voor de draagstructuur van een brugdek. We tekenden zowel de werkplaatstekeningen als de montageplannen. Op de werkplaatstekeningen vindt men alle maten om de profielen in de werkplaats te kunnen maken.

Mechanical Engineering: Ontwerp van een hijsbalk

Voor het ontwerp van een hijsbalk maakte we het ontwerpplan, de berekening, de werkplaatstekening én het montageplan. De hijsinrichting moet voorzien worden van een CE-keuring en zal gekeurd worden door een onafhankelijk keuringsorganisme.

De hijsbalk heeft een maximaal toegelaten capaciteit van 1000 kg en wordt aan een bestaande installatie gebouwd. Om fouten uit te sluiten starten we met een detailontwerp waarmee de sectie van de balk wordt bepaald. Met dit ontwerp kan de prijsaanbieding gemaakt worden en de uiteindelijke werkplaatstekeningen.

Ontwerp van een buitensauna

Sauna Phoenix is een gevestigde waarde in Vlaams-Brabant. Zij bieden een waaier aan mogelijkheden om er voor te zorgen dat u ontspannen naar buiten stapt. Om hun klanten nog beter te kunnen verzorgen, werken ze regelmatig aan uitbreiding en vernieuwing. Ditmaal zal er een buitensanuna worden bijgebouwd waaraan POLYTEK van kortbij aan meewerkt.

Samen met Sauna Phoenix ontwerpen we die buitensauna van 23m² met een dakoppervlakte van 39,5m².

Dit project bewijst de toegevoegde waarde van POLYTEK. De klant weet hoe hij deze sauna wil uitbouwen maar heeft technisch advies nodig aangaande stabiliteit en bouwfysica. Hierin spelen wij een ondersteunende rol reeds vanaf de bouwaanvraag.

Van tekening naar werkelijkheid!

Gebouwd door K-Projects

Januari 2012

Eén van onze realisaties voor onze klant K-projects. De constructie wordt in 3D ontworpen. Hieruit worden de 2D-productietekeningen gemaakt.

De trappen zijn parametrisch opgebouwd zodat wijzigingen in hoogte en lengte handig kunnen worden aangepast. Uiteraard passen de leuningen en de productietekeningen ook automatisch aan.

Pagina's